Blog

Μια αλμυρή και μία γλυκιά χριστουγεννιάτικη πρόταση για ΒΒQ

Με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες γιορτές η οικογένεια θα μαζευτεί γύρω από το τραπέζι! Με τον κατάλληλο εξοπλισμό από το κατάστημα zaxaris-energy, για την κουζίνα σας, η προετοιμασία θα είναι παιχνίδι! Εμείς σας προτείνουμε δύο εύκολες και νόστιμες συνταγές για να καταπλήξετε τις πεινασμένους σας φίλους!

Χοιρινά παϊδάκια σιγοβρασμένα σε μπύρα

Υλικά

  • 1.5 kg χοιρινά παϊδάκια
  • Φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 μπουκάλι μαύρη μπύρα
  • Kansas City Red BBQ Sauce
  • Σκόρδο
  • Λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

1. Τοποθετήστε το σκόρδο, το τζίντζερ, 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το σκόρδο.
2. Προσθέστε το πιπέρι καγιέν και τη μαύρη μπύρα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά πριν αφαιρέσετε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Καρυκεύστε τα παϊδάκια με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα μαντεμένιο σκεύος και προσθέστε το μείγμα μπύρας.
4. Μαγειρέψτε στους 200 °C για 1- 1,5 ώρα, με κλειστό καπάκι- μέχρι να μαλακώσουν τα αφαιρείτε από τη φωτιά.
5. Προαιρετικά καψαλίστε ελαφρώς με ένα φλόγιστρο και στη συνέχεια μην παραλείψετε να προσθέσετε με ένα πινέλο τη σάλτσα BBQ.
6. Σερβίρετέ τα ολόκληρα ή κομμένα σε κομμάτια και πασπαλίστε με λίγο σουσάμι.

Στο e-shop μας θα βρείτε και άλλες σάλτσες BBQ για να δημιουργήσετε τις δικές σας γεύσεις!

Υλικά

  • 340g Σοκολάτα Κουβερτούρα
  • 150g Βούτυρο Αγελαδινό
  • 1 κούπα τσαγιού Ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού Αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)
  • 5 Αυγά
  • 50ml Ηλιέλαιο
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ
  • Άχνη Ζάχαρη/ ξηροί καρποί για το σερβίρισμα

Οδηγίες

1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

2. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σησαμέλαιο.

3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.

4. Τα προσθέτουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

5. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν  πάουντερ.

6. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

7. Αδειάζουμε το μείγμα σε μαντέμι ελαφρά βουτυρωμένο ή με λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη, φροντίζοντας το μείγμα να έχει πάχος τουλάχιστον 5εκ.

8. Το βάζουμε πάνω στη σχάρα του μπάρμπεκιου και κλείνουμε το καπάκι, ψήνουμε στους 180οC για 25’ σε έμμεση θερμοκρασία μέχρι να πιάσει κρούστα. Μέσα η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρή.

9. Σε μία επιφάνεια σερβιρίσματος και στολίζετε με ότι θέλετε- ακόμα και με υγρή λευκή σοκολάτα που λιώνετε σε μπεν μαρί.

Στο e-shop μας θα βρείτε και άλλα σκεύη σερβιρίσματος για να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας

ή/και για να τα κάνετε δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!