Blog

Τζάκι Βιοαιθανόλης! Πληροφορίες Εντός!

Επιτραπέζιο τζάκι βιαιθανόλης – πρόταση του zaxaris-energy.gr μόνο για σας!

Πραγματικό στολίδι για το χώρο σαςδείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά!

Από τι αποτελείται όμως η βιοαιθανόλη;;;

Το καύσιμο βιοαιθανόλη, γνωστό και ως βιοκαύσιμο, είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά κούτσουρα και το φυσικό αέριο. Παρασκευάζεται από καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι, η πατάτα και το ζαχαροκάλαμο. Δεν παράγει επιβλαβείς σπινθήρες, αέρια ή αιθάλη και, ως εκ τούτου, παράγει μια μορφή θερμότητας χωρίς καπνό και εξαιρετικά καθαρή, ιδανική για χρήση στο σπίτι. Όταν χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης, η βιοαιθανόλη είναι εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον, καθώς παράγει περίπου τις ίδιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με το άναμμα ενός κεριού.

Από πού προέρχεται η βιοαιθανόλη και πώς παρασκευάζεται;

Η βιοαιθανόλη παράγεται σε τέσσερα βασικά στάδια: ζύμωση, απόσταξη, αφυδάτωση και μετουσίωση. Ορισμένες καλλιέργειες απαιτούν σακχαροποίηση ή υδρόλυση υδατανθράκων όπως το άμυλο ή η κυτταρίνη σε σάκχαρα πριν από τη ζύμωση. Τα βήματα περιλαμβάνουν:

1. Ζύμωση:

Η αιθανόλη παράγεται με μικροβιακή ζύμωση της ζάχαρης, η οποία σχηματίζει κυτταρίνη και άμυλο – δύο σημαντικά φυτικά συστατικά. Επί του παρόντος, μόνο το άμυλο και το σάκχαρο μπορούν να μετατραπούν οικονομικά σε σάκχαρα για ζύμωση.

2. Απόσταξη:

Για να καταστεί η αιθανόλη κατάλληλη για χρήση ως καύσιμο, πρέπει να αφαιρεθεί το νερό. Αυτό γίνεται συνήθως με απόσταξη.

3. Αφυδάτωση:

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος καθαρισμού για τη διαδικασία αφυδάτωσης είναι μια φυσική διαδικασία απορρόφησης με τη χρήση βοηθητικών μέσων όπως ένα μοριακό κόσκινο. Μπορεί επίσης να γίνει με αζεοτροπική απόσταξη, η οποία επιτυγχάνεται με την προσθήκη του υδρογονάνθρακα βενζόλιο, ο οποίος επίσης θα μετουσιώσει την αιθανόλη. Τέλος, μπορεί επίσης να γίνει με τη χρήση οξειδίου του ασβεστίου ως παράγοντα ξήρανσης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης ενός τζακιού βιοαιθανόλης στο σπίτι σας;

Μόνο με ένα αντικείμενο-αυτό το μικρό αριστούργημα, που σε προσκαλεί γύρω του, ο χώρο σας παίρνει αμέσως ένα ζεστό και οικείο χαρακτήρα! Με τις φλόγες που χορεύουν στο κέντρο- μαγεύονται μικροί και μεγάλοι! Ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια γιατί έχει minimal και εργονομικό σχεδιασμό, μεταφέρεται εύκολα. Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα της χρήσης καυσίμου βιοαιθανόλης για φωτιά στο σπίτι σας είναι ότι δεν απαιτεί καμινάδα ή καπνοδόχο σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, το ξύλο και άλλα στερεά καύσιμα. Με ένα τζάκι βιοαιθανόλης, δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς (βλ.συσσώρευση εύφλεκτης πίσσας σε καμινάδες. Μερικά άλλα μεγάλα οφέλη από την επιλογή ενός τζακιού βιοαιθανόλης είναι:

Φιλικό προς το περιβάλλον:

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές φωτιές ξύλου ή αερίου, οι φωτιές βιοαιθανόλης είναι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον και δεν εκπέμπουν καπνό ή επιβλαβή σωματίδια στον αέρα, καθιστώντας τις πολύ πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις ή αλλεργίες και τα οποία μπορεί να επηρεαστούν ιδιαίτερα από μια παραδοσιακή φωτιά στο σπίτι τους.

Ταιριάζει παντού:

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα ενός τζακιού βιοαιθανόλης είναι ότι μπορείτε να το τοποθετήσετε όπου θέλετε. Επειδή δεν απαιτούν καμινάδα ή καπνοδόχο, μπορείτε να τοποθετήσετε το τζάκι βιοαιθανόλης σας οπουδήποτε στο δωμάτιο όπου θα φαίνεται καλύτερα και θα εκπέμπει την περισσότερη θερμότητα, ή μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα τζάκι ακόμη και αν η καμινάδα δεν λειτουργεί πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ λιγότερη εργασία για να ανάψετε φωτιά στο σπίτι σας σε σύγκριση με το άνοιγμα της καμινάδας και την εγκατάσταση νέας καπνοδόχου για φωτιά ξύλου. Ορισμένα μοντέλα τζακιών είναι φορητά και κατάλληλα για χρήση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν υπάρχει καθόλου ακαταστασία ή στάχτη.

Δεν απαιτείται ρεύμα:

Με ένα τζάκι βιοαιθανόλης, δεν χρειάζεται να συνδέσετε φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα στη φωτιά, γεγονός που μπορεί να το καταστήσει έναν εξαιρετικό τρόπο θέρμανσης του σπιτιού σας, μειώνοντας παράλληλα τους μηνιαίους λογαριασμούς. Το καύσιμο βιοαιθανόλης είναι αρκετά αποδοτικό, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του καυσίμου και τη μάρκα που επιλέγετε. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε βιοαιθανόλη χύμα για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα. (π.χ. Ένα λίτρο καυσίμου χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις ώρες για να καεί, αλλά μπορεί να διαρκέσει δύο φορές περισσότερο αν ρυθμίσετε τη φωτιά στην ελάχιστη και όχι στη μέγιστη ρύθμιση.)

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη βιοαιθανόλη;

Αν θέλετε τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας πραγματικής φωτιάς στο σπίτι σας, αλλά δεν θέλετε την ακαταστασία ή τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των παραδοσιακών ξυλόσομπων, ένα τζάκι βιοαιθανόλης μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Αν θέλετε να θερμάνετε το σπίτι σας με φωτιά, αλλά θέλετε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές φωτιές αερίου, ηλεκτρικές ή καύσης κούτσουρων, οι φωτιές βιοαιθανόλης θα μπορούσαν να είναι η σωστή λύση για εσάς. Είτε είναι η πρώτη φορά που ακούτε για τις φωτιές βιοαιθανόλης είτε θέλετε απλώς να μάθετε τι κάνουν και ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση τους στο σπίτι σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα. Έχουμε τις απαντήσεις σε πολλές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις πυρκαγιές για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε αν είναι η καλύτερη λύση για το σπίτι σας.

Πώς λειτουργούν οι φωτιές βιοαιθανόλης;

Οι φωτιές βιοαιθανόλης είναι μια εναλλακτική, ανανεώσιμη πηγή θερμότητας με αληθινή φλόγα που παράγεται από καύσιμο βιοαιθανόλης αντί να καίγονται κούτσουρα ή να ανάβουν φωτιά αερίου. Το καύσιμο βιοαιθανόλη ή βιοκαύσιμο είναι ένα καύσιμο με βάση την αιθανόλη και ένα πιο φυσικό είδος καυσίμου που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένων φυτών όπως το καλαμπόκι ή το ζαχαροκάλαμο. Ως εκ τούτου, αποτελεί συχνά την πρώτη επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά καύσιμα για τη φωτιά στο σπίτι τους.

Η φωτιά βιοαιθανόλης λειτουργεί με την τοποθέτηση καυσίμου βιοαιθανόλης στον καυστήρα μιας ειδικά σχεδιασμένης φωτιάς πριν από το άναμμα της. Πρόκειται για μια απλή και ξεκάθαρη διαδικασία με την ίδια περίπου προσπάθεια με το άναμμα μιας φωτιάς με κάρβουνα ή ξύλα, αν όχι λιγότερη. Το καύσιμο θα καίει για περίπου τέσσερις με πέντε ώρες ή μέχρι να σβήσει, πράγμα που μπορείτε εύκολα να κάνετε κλείνοντας το καπάκι για να στερήσετε από τη φλόγα το οξυγόνο μέχρι να σβήσει τελικά η φωτιά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να περιμένετε περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να κρυώσει η φωτιά, προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα καύσιμα για να προσθέσετε στη φωτιά. 

Οι φωτιές βιοαιθανόλης εκπέμπουν θερμότητα;

Δεδομένου ότι οι φωτιές βιοαιθανόλης παράγουν πραγματικές φλόγες, μπορείτε να περιμένετε ότι θα εκπέμπουν εξίσου πολλή θερμότητα με αυτή που θα εκπέμπατε από μια φωτιά ξύλου, γεγονός που τις καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους φωτιάς για σπίτια χωρίς τεχνητές φλόγες. Αν ψάχνετε για μια φιλική προς το περιβάλλον φωτιά στο σπίτι σας, η οποία όχι μόνο θα φαίνεται υπέροχη, αλλά και θα κρατάει το δωμάτιο ζεστό, μια φωτιά βιοαιθανόλης θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Οι φωτιές βιοαιθανόλης είναι καυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Η διάρκεια ζωής του καυσίμου βιοαιθανόλης όταν ανάβετε τη φωτιά σας εξαρτάται από τις ρυθμίσεις στις οποίες καίτε το καύσιμο. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να περιμένετε ότι ένα λίτρο καυσίμου βιοαιθανόλης θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες όταν καίγεται στη μέγιστη ρύθμιση θερμότητας. Ωστόσο, αν καίτε το καύσιμο μόνο σε ελάχιστη θερμοκρασία, το καύσιμο θα καίει συνήθως περίπου δύο φορές περισσότερο. Όταν σβήνετε τη φωτιά, το καύσιμο θα παραμείνει μέχρι να θελήσετε να ανάψετε ξανά τη φωτιά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν υπολείμματα καυσίμου, αν χρειαστεί να σβήσετε τη φωτιά πριν την εξαντλήσετε.

Είναι οι φωτιές βιοαιθανόλης ασφαλείς;

Οι φωτιές βιοαιθανόλης καίγονται με πραγματική φλόγα, οπότε υπάρχει πάντα κάποιος βαθμός κινδύνου που συνδέεται με τη χρήση τους και είναι σημαντικό να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας, όπως ακριβώς θα κάνατε όταν καίτε ένα κούτσουρο ή ένα κάρβουνο. Είτε καίτε τη φωτιά βιοαιθανόλης σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο, λάβετε όλες τις συνήθεις προφυλάξεις που θα παίρνατε όταν χρησιμοποιούσαμε οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της βιοαιθανόλης ερυθρελάτης;

Η επιλογή μιας φωτιάς βιοαιθανόλης μέσα ή έξω από το σπίτι σας έχει πολλά διαφορετικά οφέλη. Αν αναζητάτε μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή μιας πραγματικής φωτιάς, τότε οι φωτιές βιοαιθανόλης είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Είναι πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις παραδοσιακές φωτιές ορυκτών καυσίμων, και επειδή το καύσιμο είναι φυτικής προέλευσης, δεν απελευθερώνονται επιβλαβείς ουσίες στον αέρα. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν αυτές οι φωτιές και είναι εύκολο να εγκατασταθούν, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Καθώς γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στο σχεδιασμό και την τοποθέτηση, οι φωτιές βιοαιθανόλης διαθέτουν μια τεράστια γκάμα κομψών και σύγχρονων σχεδίων για να διαλέξετε, με κάτι για κάθε στυλ διακόσμησης του σπιτιού. Είναι εξαιρετικές για το χειμώνα, καθώς μπορούν εύκολα και αποτελεσματικά να θερμάνουν γρήγορα ένα μεγάλο δωμάτιο.

Αν θέλετε μια φωτιά στο σπίτι σας που να φαίνεται υπέροχη, να είναι άνετη, να είναι αποτελεσματική στη χρήση και φιλική προς το περιβάλλον, μην κοιτάξετε παραπέρα από τις φωτιές βιοαιθανόλης, οι οποίες είναι η τέλεια πράσινη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές επιλογές φωτιάς.